Gili Trawangan

Vi lämnade Christina och ”fastlandet” Bali klockan åtta på nyårsdagens morgon för att ta båten till Gili Trawangan. Efter diverse skräckhistorier om en stormig båtfärd och inte allt för många timmars sömn var vi tre något opeppade resenärer som placerade oss i aktern. Fyra timmar senare vaknade vi upp på andra sidan sundet, chockade över att vi kunnat sova oss igenom i stort sett hela resan, men överlyckliga att vara framme i paradiset.

Gili Islands är tre småöar som ligger strax väster om Balis grannö Lombok. Den största och mest utvecklade ön, Trawangan, har enbart varit bebodd i 50 år och enda sättet att transportera sig runt är på cykel eller med häst och vagn. Strandremsan runt ön omges av bungalows i olika prisklasser och havets vackra koraller och turkosa vatten gör dykning samt snorkling till de mest populära aktiviteterna. På ön finns ingen polis (dock en hövding som stölder rapporteras till och som då stänger ner all båttrafik tills förövaren hittats) och motsägelsefullt en väldigt liberal drogpolitik (även om Ling alltid fick upprepa alla gånger de frågade oss om vi ville köpa svamp, då jag stod frågandes och inte förstod vad de ville).

Sara och Ling har nu enats – detta känns som semester från semestern. Dagarna spenderas på hyrcykel runt ön, saronger på stränder och med snorkel i det strömma havet. Längs med huvudgatan (i stort sett den enda gatan) myllrar det av mysiga restauranger och strandbarer. Jag dricker minst en vattenmelonjuice om dagen, och Ling desto fler öl. Saras gröna hår från poolen under de första dagarna på Bali har äntligen börjar försvinna så sakteliga – även om jag skulle velat att hon verkligen gick in i sin nya roll som grön och skön.

Ni förstår att livet är ganska fint här va? Det var därför mycket motvilligt vi tvingades åka från ön, om än något välplanerat. Dagen innan vår avfärd ställdes båtarna in på grund av ihällande skyfall och dagen efter förväntades alla förbindelser stängas under en femdagars lång storm. Så ibland har vi turen på vår sida. Vi lämnade vår bungalow genom att fråga personalen en mening jag nog aldrig trodde att jag skulle få yttra: Could you order a horse?

IMG_3907
IMG_3948
IMG_4021
IMG_3972

IMG_3993
IMG_4011

En reaktion på “Gili Trawangan”

  1. Pingback: Caye Caulker |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.