Isla de Ometepe

Efter Soma teamade jag upp med mina nyfunna vänner Steve och Davi, ett gift advokatpar från Washington DC. Då jag i princip har spenderat typ halva min reskassa på första veckans lyxsurfcamp har det blivit dags att tona ner på utgifterna och leva mer med befolkningen (och i harmoni med mig själv). Vi tog deras hyrbil i drygt en timme till Centralamerikas största sjö, klev ombord på chicken-båten som definitivt har sett sina bättre dagar och jag checkade in på Hospedaje Rosmary, där familjens treåriga dotter, namne med hostelet, och hennes nioåriga fotbollstokiga storebror höll mig sällskap om kvällarna. 

Ön Ometepe har formen av ett timglas eller en jordnöt (tänk: Piff och Puff), men Davi valde att se den ur ett annat perspektiv (the two boobs). Oavsett vilken fantasi en har består ön av två vulkaner. Namnet Ometepe kommer från ursprungsfolkets språk Nahuatl, där ome betyder två och tepetl betyder berg. Även om ön omges av en sötvattenssjö simmar här både svärdfisk och hajar och från större delen av ön går det inte att urskilja något land i sikte.

Vi hade en heldag med tretimmarshike upp till ett mycket lamt vattenfall, medioker lunch på öns bästa strand, bad i sötvattenshålet (läs: turistfällan) Ojo de Agua samt strandhäng på punkten där Jesus möter Maria. Jag hade nog tyvärr för höga förväntningar på ön, efter att ha hört mycket bra om den från vänner, och dessvärre levdes dessa inte upp till. Jag lämnar platsen, med en betydligt mindre kaosartat båtfärd än på ditvägen, efter två dygn och känner mig mer än klar här.

IMG_1236
IMG_1198
IMG_1205
IMG_1213
IMG_1247
IMG_1263
IMG_1281

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.