Ubud

Ledsna över att surfveckan var över styrde vi kosen inåt ön, mot kultur- och yogastaden Ubud. På vägen upp möttes vi av skyfall, men valde ändå att stanna till på ett kaffeodlingshus, där det berömda Luwak-kaffet ”tillverkas”. Kaffebönan, som är den dyraste i världen, äts först av ett kattliknande mårddjur och bajsas sedan ut innan den rengörs (puh), rostas och dricks. I många fall hålls djuren instängda i burar och tvångsmatas med bönorna, men på vårt ställe bedyrades det att de fick springa fritt och leva det goda livet. Vi fick sedan prova olika smaksatta kaffesorter och teer, inklusive Luwak. De andra tyckte inte att det var något speciellt och med mina uteblivna kaffeskills hade jag inte mycket att tillägga. Det smakade dock inte mer bajs än vanligt, som tur var.

Vi kom fram till vårt boende och skyfallet vägrade lätta. Hostelet, som enbart funnits i några månader, lämnade dock mycket att längta efter. Med knarrande bambusängar, lite fruktbitar till frulle samt uteblivandet av speglar, tvål eller gardiner på hela stället och tuppar till grannar (detta är dock återkommande överallt), var vi i alla fall glada att vi inte betalade mer än 40 kronor per natt. Skönt att vi bara skulle spendera nätterna här.

Dagarna ägnade vi istället åt roligare aktiviteter. Vi skippade att bli antastade och bestulna av aporna i Monkey Forest (som övriga turister) och tog istället mopparna till stan och njöt av den meditativa stämningen som låg över platsen. Jag och Sara fick äntligen yoga på det ökända, oerhört fina och rogivande Yogabarn. Vi tog morgonpromenader ut på landsbygden, köpte färska koksnötter och lärde oss om risodlingarna. Det enda som talar för att vi inte blivit fullkomligt spirituella är att vi börjat köra moppe som balanserna, dvs utan lugn och med tutor. Dock inger även dessa turer det allra mest eftersträvansvärda (i alla fall i min religion) – frihet.

Innan vi lämnade denna fantastiska stads natur och härliga stämning köpte Christina två bikinis och är nu uppe i åtta stycken inhandlade på två veckor. Efter dom tio hon hade med sig från Sverige undrar vi andra hur hon kan få plats med något annat i sin väska. Tilläggas ska också att hon har med sig en dunjacka och tjugo böcker. Denna tjej alltså!

IMG_3886
IMG_0824
IMG_0862
IMG_0880
IMG_3854

IMG_3799
IMG_3800

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.